10.12.2020

Olemme Pro-finaalissa, mutta miksi me?

Olemme Ninan kanssa ehdolla valtakunnallisen Pro-gaalan yrittäjäsarjan finaalissa. Ravintola-alan arvostetuimmat palkinnot jaetaan vuosittain Pro-gaalassa, ja niiden tarkoituksena on antaa tunnustusta horeca-alan parhaille tekijöille. Palkinnot jaetaan 15 eri sarjassa ja olemme yksi kolmesta finalistista Yrittäjä-sarjassa. Kilpailuun tuli yli 6000 ehdotusta, joten taidamme laittaa lottoa vetämään, sen verran tuntuu olevan onnikin myötä. J

Viimeksi kirjoitin yrittämisestä ja sen haasteista koronakulmalla ja edelleen korona sekoittaa meidän monen yritystoimintaa. On niin väärin, että meitä lähellä olevat hotelli- ja ravintola-ala sekä turismi kärsivät eniten. Foody Allen ei vetäytynyt koronassa kuoreen vaan panosti lisää ja nyt loppuvuonna voimme iloisesti todeta sen olleen oikea ratkaisu.

Meillä on pitkiä työsuhteita, loistavaa. Henkilökunnan sitoutuminen on yrityksen suurin voimavara, siitä lähtee tiedon ajankohtaisuus, innovointi, jatkuva kiinnostus alan ilmiöihin sekä korkean laadun ylläpitäminen. Meidän yrittäjien tehtävä on mahdollistaa tämä kaikki – ei se sen ihmeellisempää ole. Ilman henksua ei olisi todellakaan finaalipaikkaa, kiitos siitä koko Foodyn porukalle.

Jokainen valitsee oman yrityksensä linjan. Me olemme Ninan kanssa linjanneet meidän tekemisen laadun vaalimiseksi. Laatu on minusta ruoassa kaiken kaikkiaan maun ohella se keskisin asia, tämä ajattelumalli on jäänne omista ravintola-ajoista ja toimii edelleen mahtavasti. Me haluamme olla elintarvikealan sisällöntuotannon, markkinoinnin ja viestinnän laatutoimistojen ykkönen. Piste.

Ruokatoimittaja Mariaana Nelimarkka kiteytti hienosti meidän ideologiamme:

”Akille tuottaa suurta tyydytystä suomalaisen ruokakulttuurin kehittäminen: vihdoinkin Suomessa ymmärretään ruokakulttuurin merkitys ateriaa isompana elämyksenä. Nina Wahlmania ilahduttaa yrittäjänä se, että voi työllistää muita, ja Foody Allen suosii oman alueensa nuoria tekijöitä, olivat he sitten ravintola- tai media-alan osaajia. Wahlmanit povaavat ruokamatkailusta Suomen turismin keskeistä kivijalkaa. Koronan myötä suomalaiset ovat löytäneet myös staycationin, joka on valtava voimavara maakunnille ja saaristolle. Foody Allenin työsarka ei lopu.”

Oli Foody finaalissa tai ei, niin arki ei karkaa! Jokainen palaveri (lue teams), jokainen kohtaaminen, jokainen kontakti pitää ottaa tosissaan. ”Jokainen päivä on pelipäivä”, kuten entinen oppilaani Kape Aihinen sanoo. Pidetään peli käynnissä nyt ja tulevaisuudessa.

Finaalia odottaen,

Nina ja Aki Wahlman

P.S. Kannusta meidät voittoon Pro-gaalan finaalissa! Jätä kommenttisi ja perustelusi tuomaristolle täällä.

Foody Allen on perheomisteinen, pelkästään elintarvikealalla toimiva sisällöntuotanto-, markkinointi- ja viestintätoimisto. Foody Allen tarjoaa asiakkailleen kaikki palvelut elintarvikkeiden tuotekehityksestä viestintään asti.