Foody Allenin toimenkuvasta kohtuu suuren palan haukkaavat someen toteutetut videomateriaalit. Toteutamme esimerkiksi lyhyitä reseptitiisereitä, pitkiä respavideoita, animoituja kuvakoosteita resepteistä, erilaisia tuote- ja yritysesittelyvideoita ja lyhyitä animoituja sekä pidempiä perinteisiä mainoksia some- ja televisiokäyttöön. Jotta videotarjontamme pysyy ajankohtaisena seuraamme aktiivisesti erilaisia ruoka-alan somekanavia ja tilejä.
Siinä missä Instagram on täynnä nopeaa tykittelyä, ollaan Youtubessa siirrytty pidempiin ja yksityiskohtaisempiin sisältöihin. Useilla suuremmilla ruokatileillä luotetaan jo taitaviin juontajiin ja toteutetaan pitkiä tuotantokausia sarjoista joiden jaksot kestävät 10 minuutista ylöspäin. Youtuben ruokamedioista esimerkiksi Eater ja First We Feast toteuttavat todella laadukasta sisältöä.
First We Feast on erityisen tunnettu Hot Ones -sarjastaan jossa julkkiksille syötetään haastattelun yhteydessä mahdollisimman tulisia wingsejä, sekä amerikan burgerkulttuuria ruotivasta The Burger Show’sta, sekä sen burgerhistoriaan keskittyvästä pikkuveljestä Burger Scholar Sessionsista. Eateriltä allekirjoittaneen suosikeiksi ovat nousseet lihahommiin keskittyvät Prime Time ja Smokepoint. Viime New Yorkin reissulla Prime Timen juontajien pitämä Meat Hook Brooklynissä olikin pakkovisiitti. Tosin paikan ei ollutkaan luulemaani ravintolaa, vaan lihakauppa jonka tiskistä onneksi irtosi kasa maistiasia.
Instagramin puolella raikasta, monipuolista, simppeliä mutta silti näyttävää sisältöä tekevät esimerkiksi leikkeleitä ja juustoja myyvä Boar’s Head, sekä texmex-tuotteistaan tunnettu Old El Paso. Ruokaisia ja värikkäitä toteutuksia, jotka ovat sopivan tiiviitä ja silti informatiivisiä Instagramin maailmaan.
View this post on Instagram
Toki suuri osa Instagram-feedin ruokasisällöstä on edelleen yksittäisiä annoskuvia ja kattavammat sisällöt tapahtuvat usein Storiesin puolella. Esimerkiksi yllämainittu Eater panostaa Stories-sisältöönsä reilusti koronatilanteesta huolimatta. Sivuston toimittajat tekevät sisältöä kodeistaan käsin ja resepteissä päästään usein kurkistamaan ammattilaisten kotikeittiöbravuureihin.
Facebook sijoittuu sisällöiltään usein Instagramin ja Youtuben välimaastoon. Instaan ja Tubeen lisätyt sisällöt voidaan julkaista sellaisinaan myös Facessa. Facebookille ominta sisältöä ovat kuitenkin hiukan pidemmät reseptivideot. Se suosituin Facebook-reseptisisältöä eetteriin tuuttaava sivusto lienee Buzzfeedin ylläpitämä Tasty, joka on onneksi hieman korjannut linjaansa alkuaikojen klikkihakuisesta juustolla ja pekonilla kuorrutetusta frittiruuasta (jossa ei siis sinällään ole mitään vikaa, mutta ruuanlaitollisesti yksi melko halpa kikka ei pidä kiinnostusta yllä kovinkaan kauaa).
Huomattavasti monipuolisempaa sisältöä tarjoaa esimerkiksi Taste Life, jonka taustatiimi lienee Aasia-lähtöinen. Taste Lifen reseptivideoiden toteutus ja taso vaihtelee toki reilusti ja osa resepteistä alkaa olla todella eksoottisia. Sisältö on amerikkalaisten tai suomalaisten luomaan sisältöön nähden kuitenkin jotain todella erilaista ja se jos jokin lämmittää ruokafanaatikon mieltä. Taste Lifea ei olla sinällään käytetty referenssinä Foody Allenin luomille sisällöille, mutta sivu toimii loistavana inspiraation lähteenä erilaisille Aasian ruokakulttuureille.
Somen aikakaudella erilaisiin medioihin ovat valikoituneet erilaiset sisällöt ennen kaikkea ihmisten käyttötottumusten perusteella. Instagramin selaus on hyvin nopeaa, kun taas Youtubessa voidaan viihtyä tunteja, Facebookin ollessa jostain sieltä puolesta välistä. Foodyllä sisällöt onnistuvat kaikkiin näihin medioihin yhtälailla!
Lue lisää Foody Allenin videotuotannoista ja sosiaalisen median mainossisällöistä.
– Jani Rämö
Foodyn tuotantovastaava ja edelleen kaikesta ruuanlaitosta sen erikoisimmissakin muodoissa kiinnostunut ruuan suurkuluttaja.