Miten syvällä mullassa varhaisperunat kasvavat? Mikä on kotimaisten mansikoiden makeuden salaisuus? Entä miltä näyttää pitkäkarvainen possu?

 

Foody Allen järjestää Turun Ruokaviikkojen kunniaksi lasten ruokaleirin tulevaisuuden Michelin-huippukokeille. Hyppää mukaan bussin kyytiin, lähde seikkailulle lähituottajien maatiloille ja opi parhaimmat vinkit ruoanlaittoon huippukokkien avustuksella!

Järjestämme kouluikäisille lapsille ruokaelämysten teemaviikon 12.-16.6.2023.

 

Ruokaleirillä lapset oppivat huippukokkien johdatuksella ruuanlaittoa ja tutustuvat raaka-aineiden alkuperään maatilavierailuilla. Tapahtumassa lapset kokkaavat itse ja luonnollisesti syövät tekemänsä herkkuluomukset. Kokkaamista voi jatkaa myös kotona, sillä jokainen lapsi saa reseptit ja esiliinan mukaansa päivän päätteeksi.

 

Lapsi osallistuu yhden päivän ohjelmaan oman ikäluokkansa mukaisessa ryhmässä. Päivän kesto on aina 8.30–15.30. Osallistujat saavat päivän aikana aamupalan, välipalat ja tietenkin itse tehdyn lounaan jälkiruokineen.

 

Hinta: 10 € / lapsi

Lahjoitamme kaikki osallistumismaksut Hope ry:lle lapsiperheiden toiminnan tukemiseen

 

Sijainti: K-Citymarket Kupittaan Kuplikaatio -keittiötila (Uudenmaantie 17, 20700 Turku.)

 

Tilaa ruokaleirillä on yhteensä 50 lapselle (10 lasta / päivä) oman ikäkauden mukaisessa ryhmässä. Kunakin päivänä ruuanlaittoa johdattaa eri huippukokki Foody Allenin tiimin avustamana.

TÄYNNÄ! Maanantai 12.6.
7–8-vuotiaat
Kokki: Dani Hänninen
Tilavierailu: Perunanviljelijä Antti Ruohonen

 

TÄYNNÄ! Tiistai 13.6.
7–8-vuotiaat
Kokki: Linnea Vihonen
Tilavierailu: Alanteen tila

 

TÄYNNÄ! Keskiviikko 14.6.
9–10-vuotiaat
Kokki: Meri-Tuuli Väntsi
Tilavierailu: Deliverde

TÄYNNÄ! Torstai 15.6.
9–10-vuotiaat
Kokki: Kape Aihinen
Tilavierailu: Merivuoren Puutarha

 

TÄYNNÄ! Perjantai 16.6.
11–12-vuotiaat
Kokki: Mikko Pakola
Tilavierailu: Vallan Maukas

Päivän kulku yleisesti

 

Vanhemmat tuovat lapsensa Kupittaan Kuplikaatioon klo 8.30.
Ensin syömme aamupalaa Kuplikaatiossa, jonka jälkeen lähdemme tilavierailulle paikallisten viljelijöiden ja lähituottajien luokse. Matka tehdään tilausbussilla.
Tilalla tutustumme tuottajien työhön ja selvitämme, missä ja miten ruoka kasvaa.
Lopuksi nappaamme mukaamme tuottajan raaka-aineita ja lapset valmistavat niistä itse lounaan huippukokin opastuksessa.

Päivä päättyy klo 15.30.

Ilmoittautuminen

 

Osallistuvan lapsen vanhempi tekee ilmoittautumisen sähköpostilla. Ruokaleirin paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 19.5.2023 kello 9.00. Huom! Emme huomioi aiemmin lähetettyjä viestejä.

 

Sähköpostiosoite ilmoittautumiseen: ilmoittautuminen@foodyallen.fi

Laita ilmoittautumisviestin otsikkoon lapsesi nimi ”Kirsi Keittiömestari”

Viestikenttään:

 

  • Valittu päivä, jona lapsi osallistuu (lapsen iän mukaan)

  • Vanhemman yhteystiedot (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero) lisätietojen lähettämistä varten.

Lähetämme paluupostissa osallistujille vahvistusviestin sisältäen:

 

  • Maksuohjeet 10 € osallistumismaksulle

  • Päivän tarkemman ohjelman tilavierailuineen

  • Kysymme ruoka-aineallergiat

  • Kysymme lupaa lapsenne kuvaamiseen tapahtuman viestintää varten

 

Lasten ruokaleirin järjestää Foody Allen Oy osana Turun Ruokaviikkojen monipuolista ohjelmaa. Kyseessä on Turun kaupungin tukema ruokakaupungin kokeiluhanke. Tapahtuman mahdollistavia kumppaneitamme ovat Turun Kaupunki, K-Citymarket Kupittaa, Alanteen tila, DeliVerde, viljelijä Antti Ruohonen, Vallan Maukas ja Merivuoren Puutarha.

Yhteistyössä